Procesbegeleiding


Met Procesbegeleiding ondersteun ik groepen die samenwerken in een creatief proces. Ieder creatief proces wordt gevormd door motivatie en nieuwsgierigheid. Als procesbegeleider help ik bij het vinden van gemeenschappelijk creatief potentieel dat het doel van de organisatie versterkt en om patronen te ontmaskeren die ontwikkeling in de weg staan. 

Voor een veilige en open een sfeer is vertrouwen, speciale zorg en aandacht vereist. Wanneer alle deelnemers aan een bijeenkomst voldoende vertrouwen ervaren en op eenzelfde golflengte zitten, kan creativiteit vrijkomen en gaan stromen. 

Tijdens een bijeenkomst reik ik de deelnemers op de eerste plaats een paar praktische tools aan om kalmte en rust te vinden. Hierdoor verschuift het denken naar de achtergrond en sta je meer open voor wat echt belangrijk is voor wat de groep, of wat nodig is om een groep te worden, met een gedeeld lidmaatschap. 

Door deze gemeenschappelijkheid ontstaat er aandacht voor onderstromen. Dat zijn ervaringen die ergens gevoeld worden, maar vaak nog geen woorden hebben of nog onuitgesproken zijn gebleven. Juist hier liggen antwoorden en vinden we inspiratie voor de vragen die spelen.

Ik geloof sterk in het feit dat 'ideeën' van de aanwezige deelnemers het meest in de weg zitten voor een succesvolle bijeenkomst. Met 'ideeën' bedoel ik de pogingen om in het oerwoud van mogelijkheden jezelf vast te leggen met rigide keuzes die anderen blokkeren om open te staan voor wat er in de ruimte aan het ontstaan is. Ideeën, inspiratie en verhalen komen meestal vanuit de meest onverwachte hoeken. Hiervoor leren openstaan is een vaardigheid die je kunt leren. 


Procesbegeleiding kan worden ingezet, bijvoorbeeld als werkconferentie, creatieve bijeenkomst, workshop of denktank:

management- of directieteams die zich mentaal moeten voorbereiden op het nemen van strategische beslissingen of bij het bepalen van een visie of missie;

voor teams of afdelingen ten behoeve van de verbetering van de onderlinge communicatie of het vergroten van de zichtbaarheid en uitstraling of waar spanning en werkdruk de kwaliteit van de output beïnvloeden;

voor medewerkers waar de komende tijd een extra prestatie van wordt verwacht;

wanneer het gaat om de ontwikkeling van afdelingen of teams, ten behoeve van meer betrokkenheid bij bedrijfsprocessen of ten aanzien van een gerichtere focus op het publiek, de klant of de doelgroep.Creatief Strategie Lab

Werkwijze en aanpak 

____


CONTACT EN VERDERE INFORMATIE

Voor iedere vraag ontwikkel ik een praktische en inspirerende bijeenkomst. Neem contact op.