OVER

Hans Jeths werkt als autonoom performer en theatermaker. Zijn artistieke activiteiten heeft hij ondergebracht in Hans Jeths Studio.

Daarnaast faciliteert hij potentieelontwikkeling voor bedrijven, creatieve bureaus en het onderwijs. Hij werkt als procesbegeleider, coach en trainer

Voor creatieve en artistieke professionals ontwikkelde hij Karakteropstellingen, geënt op Systemische Opstellingen. 
Biografie —>

hansjethsstudio.nl —>

hansjeths.nl/consultancy —>

karakteropstellingen.com —>

BIOGRAFIE

Hans Jeths, geboren in Hilversum (1957).
Woont in Amsterdam.

Hans Jeths begon mijn carrière in 1980 als theaterdocent, theatermaker en acteur. Hij ontwikkelde vooral eigen producties en acteerde ook in voorstellingen van anderen of werkte in samenwerkingsverbanden. Hij richtte verschillende theatergroepen op.
Hij werkte soms als regisseur, als podiumcoach, later ook als trainingsacteur voor trainingen in bedrijven en ook als coach voor trainingsacteurs. 

Zijn performance- en comedy-vaardigheden ontwikkelde hij in het theater, in films, voor Tv, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

Zijn artistieke werk heeft hij steeds afgewisseld met zijn werk als theaterdocent, procesbegeleider, trainer en coach. Als theaterdocent was hij werkzaam in het onderwijs en binnen culturele centra.

In 1984 richtte hij een centrum op voor persoonlijke ontwikkeling en had een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut en procesbegeleider. 

In 1998 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven. Bij een grote telecomaanbieder deed hij veel ervaring op als trainer, trainingsmanager en training consultant. 

Van 2001-2011 was hij oprichter, directeur en mede-eigenaar van een trainingsbureau vanuit de kernpropositie ‘persoonlijke ontwikkeling in de context van werken’. Met de tagline Kwaliteit zit in Aandacht leverde hij met een team van trainingsprofessionals dienstverlening op het gebied van training en opleiding in communicatie, leiderschap en coaching voor een groot aantal organisaties. 

Vanaf 2012 ging hij verder als zelfstandig gevestigd coach en trainer in persoonlijke communicatie en presentatie en als procesbegeleider. Hij werkte onder andere met Voice Dialogue en Systemische Opstellingen in het bedrijfsleven en werkte daarnaast ook regelmatig in het voortgezet - en kunstonderwijs met docenten en studenten. 

Verder bleef hij ook regelmatig in het onderwijs werken. Voor de Design Academy in Eindhoven was hij een aantal jaren coach en procesbegeleider voor het management team. 

Sinds 2009 begeleidt hij Familie- en Organisatieopstellingen (Hellinger/Weber). Na een aantal persoonlijke theaterprojecten ontstond in 2015 bij hem het idee voor een combinatie van theater met Systemisch Werk. Hij ontwikkelde Karakteropstellingen. Met deze nieuwe methodiek combineert hij de kracht van Systemisch Werk met de magie en dynamiek van verhalen, spel en theater. Hij geeft workshops, trainingen en hij begeleidt onderzoekssessies met Systemische Opstellingen en Karakteropstellingen. Ook doceert hij regelmatig in het kunstonderwijs.

In 2014 ontwikkelde hij het concept 0-Moment voor het bedrijfsleven, dat een behoefte vervulde om te leren om enerzijds beter te kunnen focussen en anderzijds om meer ‘zacht’ te zijn op de relatie. 

In 2015 ontwikkelde hij trainingen in Interactiestatus voor docenten en opleiders ten behoeve van persoonlijk leiderschap, ordeproblematiek en klassenmanagement. Deze methodiek sloeg ook aan voor leiders en binnen communicatie- en presentatietrainingen. 

Binnen het onderwijs verzorgde hij trainingen in zelfpresentatie en presentatie, zowel voor docenten als studenten. Recentelijk verzorgde hij trainingen zelfpresentatie en interactiestatus aan de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Academie Artemis Hogeschool voor styling in Amsterdam. 

In 2019 ontwikkelde hij FunFaktor, een werkvorm om spreken voor groepen leuker te maken.


OPLEIDING

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, fysiek speler en maker, theaterclown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (Canada), Mark Kingsford (NL), Pierre Byland van Burkesk Center in Zwitserland en Kirsten Lüpke (NL).

Verder volgde hij opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement), Voice Dialogue (Stone), NLP/Train-de-trainer en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten.

Hij verdiepte zich in verschillende methoden in zelfonderzoek en meditatie, waaronder het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau).

De laatste jaren is zijn werk sterk beïnvloed door de dieptepsycholoog A.H. Almaas bij wie hij van 2001-2011 in training was.  COPYRIGHT© 2019  HANS JETHS